Mátra

Mátra

2014. április 23., szerda

Tekertünk

Ma délután sikerült bekoptatni az új láncot és a racsnit,tekertünk egy jó negyvenest a Mátra alján.
Nekem kicsit erős volt,de iszonyatosan jólesett.

Istvánnal még kora délután találkoztam és rákérdezett a bringázunk délután történetre. Beszélgettünk már erről,viszont soha nem sikerült összehozni eddig a napig

1/2 5-kor találkozunk és gyorsan megbeszélünk egy Dorogháza-Ménkes,aztán át a hegyen Felsőlengyend felé útvonalat,kerülve az aszfaltot. A csevice forrásnál feltankoljuk a kulacsainkat és tekerünk Dorogháza felé,átgázolunk a Lengyendi-patakon,egyébként csontszáraz minden,helyenként ráz is rendesen.


Vasárnapi versenyre készül...

Áttekerünk Dorogházán,gyorsan elérjük Ménkest,jobbra fordulunk Lengyend felé,de nagyon sáros az út,nem akarjuk besározni a gépeket és húzós emelkedők is vannak,ezért 20 méter után fordulunk,új útvonalat találunk ki.
Irány Szuha,Mátralmás előtt pedig rátérünk a Bochidi erdészház felé vezető köves útra Szorospatak felé.

István sokszor megnyomja a tempót felfelé,jócskán elhúz,sokszor nem is látom,de fordul egyet és visszajön. Én meg jóformán folyamatosan tekerek,mennyire hiányzott már....


Bochidi út...,tartjuk a távolságot :)

Beszélgetünk is néha erről-arról,gyönyörű helyeken tekerünk,vagyis bringázunk és ez a lényeg. Kimozdulunk és megyünk.

Istvánnak ez nem kihívás,nagyobb tempókat szokott menni,nekem cseppet erős,de mégis sikerült egy jó kört együtt tekerni és remélem,hogy lesz még következő alkalom is!

Vasárnap lehet,hogy eltekerek a versenyt megnézni és szurkolni....http://www.salgotarjanihke.hu/xco2014/